дом Спорт Кристиано Роналдо: Аз съм най-добрият футболист в историята, не съм виждал по-завършен...

Кристиано Роналдо: Аз съм най-добрият футболист в историята, не съм виждал по-завършен играч от мен!

459
0
ДЯЛ

Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който вчера спечели петата си „Златна топка“, даде изключително интересно и провокативно интервю за „Франс футбол“ – изданието, което връчва най-престижната индивидуална футболна награда. В него португалецът определи себе си като най-добрия и завършен футболист и никой друг не може да прави нещата, които умее той.

„Аз съм най-добрият футболист в историята. И в добрите, и в лошите ми моменти. Уважавам избора на всеки, но никога не съм виждал някого, който да е по-добър от мен. Винаги съм го мислел. Няма футболист, който да прави нещата, които аз мога. Няма по-завършен играч от мен.

Играя добре и с двата крака, бърз съм, силен, добър съм в играта с глава, вкарвам голове, правя асистенции. Има хора, които предпочитат Неймар или Меси. Аз обаче ще ви кажа, че няма по-завършен от мен.

Никой не е печелил толкова индивидуални трофеи, колкото имам аз. И не говоря само за „Златната топка“. Това казва достатъчно. Това не е само резултат от работата ми във фитнеса, както някои си мислят. Това е комбинация от много неща.

Легенди като Флойд Мейуедър и Леброн Джеймс не са достигнали до тяхното перфектно ниво само с късмет. Има много други фактори. За да бъдеш на върха и да останеш там, трябва да имаш повече талант от останалите.

Спечелих „Златната топка“ преди Меси, след това той ми я отне и я спечели четири пъти поред. Няма да крия от вас, че бях тъжен и ядосан. Ходех на церемониите и не печелех нищо. От тази гледна точка бях дори демотивиран. Нямах желание да присъствам. Нямах интерес да бъда там само заради снимката. След това малко по малко, благодарение на близките ми, си казах, че в живота има начало и край. И във футбола се броят успехите в края, не в началото. Имах търпение и след това спечелих още четири „Златни топки“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!