дом Общество КНСБ: 2301 лв. са необходими за месечна издръжка на 4-членно семейство

КНСБ: 2301 лв. са необходими за месечна издръжка на 4-членно семейство

1612
0
ДЯЛ

575 лв. са необходими за месечната издръжка на един човек от 4-членно семейство. 2301 лева са необходимите средства за издръжка на четиричленно домакинство – двама родители и две деца, според изследване, направено от КНСБ. Тези средства са за основните потребности на семейството. В София издръжката на един човек е с 200 лева по-висока. В България плавно се завръща инфлацията, което е добре за икономиката. Доходите в страната са неравномерни, в София и животът е по-скъп и доходите са по-големи. На база изследването от КНСБ са установили, че нарастването на издръжката на живота не може да се компенсира при този ръста на доходи, който има в България. Поскъпват най-вече основни хранителни стои и енергийни източници. При ниските доходи се натоварва бюджета на бедните домакинства.
ОТ КНСБ заявява че около 75% от домакинствата в страната живеят с общ доход на лице под необходимите средства, необходими за издръжка. Устойчиво се запазва високия дял на бедните лица, от което следва, че разпределението на доходите в страната е неравномерно.
От началото на годината динамиката на средната работна заплата запазва тенденция на последователно нарастване спрямо същия период на предходната година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!