дом Без категория Класическата „Лада Нива“ отива в историята, следващата ще е на базата на...

Класическата „Лада Нива“ отива в историята, следващата ще е на базата на „Дачия“

297
0
ДЯЛ

Сегашното поколение на превърналата се в легенда Lada 4×4, известна още и като Niva, ще бъде последният автомобил от този вид, съобщава изданието Auroreview, както се позовава на източници от ръководството на руския производител.

В компанията вече разработват напълно нов кросоувър, който ще бъде изграден на платформата на Renault – Global Access. Същата архитектура в момента се използва за моделите Logan, Duster и Kaptur, които френският производител предлага на някои пазари, уточнява Automedia.

Според информацията, Lada 4х4NG (New Generation) ще използва шасито на втория Duster, но със сериозно преработена предна част. Идеята е новият кросоувър да постигне високопроходимостта на своя предшественик. За целта ще бъде променена и системата за задвижване на четирите колела.

В гамата двигатели на модела руски мотори не се предвиждат. Основният ще бъде 1,6-литровият HR16, който е производство на Nissan. При базовата версия на автомобила този двигател ще се комбинира с вариаторна трансмисия и система 4х4, използваща муфа за заключване на задната ос.

Кросоувърът ще се предлага в две модификации – градска и всъдеходна. Двете ще се различават най-вече по системата за задвижване на четирите колела, която във втория случай тя ще бъде комбинирана с 6-степенна механична скоростна кутия TL8 с понижаващи предавки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!