дом Парите Класация на Forbes преброи най-младите милиардери в света

Класация на Forbes преброи най-младите милиардери в света

350
0
ДЯЛ

Всички милиардери натрупали своето състояние сами, са мъже. Всички жени милиардери под 40 години са наследили своето богатство

 

Последната класация на сп. Forbes преброи 2208 милиардера по света. От тях едва 63 са на възраст под 40 години.

Броят на младите топ богаташи расте от 56 към март 2007 г., като днес те са от САЩ и още 17 различни държави. Повече от половината, или общо 34 на брой, от тях са натрупали своето състояние сами, а 26 са забогатели в технологичния сектор. Други 10 печелят суми с 10 цифри от приложения за чат, онлайн търговия, споделени услуги и дронове.

Любопитен факт е, че всички милиардери, натрупали своето състояние сами, са мъже. Всички жени милиардери под 40 години са наследили своето богатство.

За трета поредна година най-младите милиардери в света са сестрите Александра и Катерина Андресен, които днес са на 21 и 22-годишна възраст. През април миналата година Катерина бе заловена да шофира своето Audi Q3 с алкохол в кръвта, надхвърлящ три пъти допустимите стойности, според законите в Норвегия. Съдът я лиши от правото да управлява автомобил за 13 месеца и я глоби с 32 000 долара.

Бащата на двете сестри Йохан Андресен трансферира по 42% от семейната компания на двете си деца, като за първи път Forbes научава за това през 2016 г. Днес двете притежават по 1.4 млрд. долара.

Най-младият мъж, който по последни данни е милиардер, е Джон Колисън от Stripe. Той е на 27 години и е две години по-млад от брат си Патрик. Последният рунд на финансиране на компанията бе през ноември 2016 г., което я оцени на 9.2 млрд. долара. Състоянията на двамата братя възлизат на по 1 млрд. долара.