дом Политика Кирил Добрев от Бузлуджа: БСП ще работи за предсрочни избори, които ще...

Кирил Добрев от Бузлуджа: БСП ще работи за предсрочни избори, които ще спечели

169
0
ДЯЛ

„Политически сезон започна с Гинка и завърши с редници. Между тези две събития имаше купища лобистки закони. Тези хора ги свързва само жаждата за власт”, каза зам. председателят на левицата. Кирил Добрев по Нова тв.

 

По повод на сюжета с певицата Гери Никол, която скара младежите от ГЕРБ и БСП, Кирил Добрев отсече по посока на ГЕРБ: „Да я взимат.” 

На въпрос за гласуването на депутатите от БСП за промените в закона за приватизация Добрев за пореден път припомни, че народните представители на левицата са гласували против. Текстът трябваше да се обсъжда в пленарна зала в четвъртък, но изненадващо влезе още в сряда миналата седмица. „ГЕРБ смени дневния ред”, подчерта Добрев. „В икономическа комисия сме гласували против и въздържали се”, каза той. 

По повод решението на КС за Истанбулската конвенция Добрев коментира: „Ние бяхме спокойни и преди да се отхвърли, защото имахме ясни позиции. Решението на КС е задължително и нормално. Ние сме за семейните ценности. Винаги ще защитаваме жените от насилие, но няма да позволим децата да определят пола си на 8, 9 или 10 годишна възраст.” 

„Мафията в момента си има държава. Искаме край на тази държава. Защо Гинка от Пазарджик да е по-добра от българската държава? Защо чешките пенсионери да получават дивиденти от българския народ”, попита Добрев след въпрос за визията на БСП за развитието на държавата.  
„Готови сме за предсрочни избори. Веднага след старта на политическия сезон ще имаме нов конкретен план на действие. Но предсрочните избори зависят от психичното състояние на патриотите. Ако не се избият дотогава, може да са и по-рано”, заключи Добрев.