дом Политика Карадайъ: ДПС не подкрепя политиката „стани, за да седна“

Карадайъ: ДПС не подкрепя политиката „стани, за да седна“

177
0
ДЯЛ

„Не споделяме политиката „стани да седна“. Заявихме го още на старта на 44-ото Народно събрание. Ние сме готови за властта и си актуализираме програмата. ДПС сме най-подготвени във властта в сравнение с другите партии и тяхната неподготвеност. Не споделям безалтернативността. Ставаме свидетели на управление без визия, без цели и без посока. Алтернатива на популистко-националистичния сбор има. Ние предложихме дясноцентристко управление, а не политическо безвремие, на каквото сме свидетели от година и половина.“ Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред Нова телевизия.
„Ние бихме застанали зад една управленска програма за ускорено развитие на страната, основна на ценностна база“, уточни Карадайъ.
„ДПС е в опозиция и това до голяма степен предопределя нашето отношение към вотовете на недоверие. В конкретния случай не сме търсени за консултация. Ние ще бъдем активни във вота на недоверие, но нека видим и анализираме мотивите. Разбираме, че може би вотът ще бъде в сектор „Здравеопазване“. Вотът на недоверие е сериозен политически инструмент в демокрацията. Има и два различни аспекта. Дебатът провокира един политически ефект, а гласуването – друг“, коментира Мустафа Карадайъ темата с вота на недоверие.