дом Общество Иван Владимиров: Аз съм работодателят на Митьо Очите, той е служител, като...

Иван Владимиров: Аз съм работодателят на Митьо Очите, той е служител, като всички останали

288
0
ДЯЛ

Иван Владимиров – управител и съдружник на фирма Аркус, в която консултант е Димитър Желязков очите, говори тази сутрин по БТВ. Аз съм актуалният работодател на Димитър Желязков – Очите, отговори на въпрос той.

По думите му тече процедура по освобождаването му от фирмата, заради здравословното му състояние. В нашата фирма няма бъдеще за него, каза още управителят на фирма Аркус. Той няколко пъти ход в Турция за консултации в болница. Там го оперираха, заяви Иван Владимиров. Разбрах от медиите, че е бил придружаван от Бенчо Бенчев, допълни той.

„Работата с него е като с всички останали служители. Неговите задължения основно бяха за намиране на обекти, които да вземам под охрана. Заплатата е уговорена предварително“, обясни Владимиров, но не посочи заплатата. Той уточни, че не са верни твърденията, че е имало притискане и заплахи срещу хора и фирми.

„Как минава един работен ден на Желязков, най-добре ще ви обясни самият той“, каза Владимиров. Той се знаел с Митьо Очите повече от 20 г.

„Аз познавам огромната част от лицата, които представляват оперативен интерес. Но не сме имали контакти с Желязков може би от 15 г. Не го бях виждал до 2016 г.“, обясни Владимиров. Той заяви, че не е разследвал престъпления, извършени от Митьо Очите. Каза още, че е бил „морален и честен полицай“. Дъщеря му работела като юрист в полицейската дирекция в Бургас.

За зърнения бос Бенчо Бенчев Владимиров твърди, че бил „щедър човек“. На въпрос дали е бил в помощ на социалистическата партия, отговори, че е бил „в помощ на хората“.

„И да е помагал на политици, не е възможно да съм в течение“, каза Владимиров.

Служителите ми не охраняват Димитър Желязков – Очите, каза той.

Във фирма „Аркус сигурност“- Бургас има близо 300 служители. Владимиров се въздържа да каже колко обекти охранява фирмата му.