дом Общество За предстоящия сезон голяма част от 4 и 5-звездните хотели са заети

За предстоящия сезон голяма част от 4 и 5-звездните хотели са заети

128
0
ДЯЛ

Съболезнования на семействата и близките на загиналите при трагичната катастрофа на магистрала „Тракия“. Днес е черен ден. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Туризмът е хоризонтален сектор, правим срещи с контролните органи, които имат отношения по темата с пътуванията. Има план за действие, но всичко е свързано и с поведението на шофьорите. По отношение на предстоящия летен сезон правим всичко възможно пътуванията да бъдат безопасни“, каза още тя във връзка с летните пътувания и безопасността на пътя.

„Така се развиват нещата в министерството, че година напред подготвяме настоящите зимен и летен сезон. Има ранни записвания в 4 и 5 – звездните хотели, като 90 % от тях са заети“, разкри Ангелкова.

„По време на активния летен сезон тази година масовите проверки по плажовете ще бъдат двойно повече. Миналата година нямаше плаж, който да не е проверяван, някой дори по 7-8 пъти. Радвам се, че хората припознават телефонния номер за сигнали за нередности по плажовете“, допълни Николина Ангелкова.

„Все още нямаме писма от КЗП свързани със сигналите за хотели, които не отговарят на условията. Не бива единица хотели да вредят на имиджа на всички обекти“, призова Ангелкова.

„Има голям туристически интерес от Румъния, Германия и Турция. Очакваме да се запази нивото на руски туристи и тази година. 40 % от запитаните българи са реализирали почивките си в летните курорти, а 36% в зимните ни курорти. Тази цифра не обхваща лицата под 15 години“, заяви министърът на туризма.

„Цените за чадъри ще варират и тази година“, завърши Николина Ангелкова.