дом Скандали Затворник осъди държавата, заради килия за непушачи

Затворник осъди държавата, заради килия за непушачи

217
0
ДЯЛ
Случаят е от пазарджишкия затвор

За пореден път у нас ставаме свидетели на нелепа ситуация в затворите, като този път мъж е осъдил държавата с настояване за килия за непушачи.

Джемал Аликов е родом от Пещера, но излежава присъдата си в Пазарджик, след като е осъден за въоръжен грабеж от 2015 година, когато той и съмишлениците му откраднали 35 000 лева, килограм злато и мобилни телефони.

Джемал се оплакал пред съда за условията, в които е поставен, за да излежава присъдата си, като основният му аргумент е общата килия с пушачи, което противоречало на религията му. Съдебният иск бил за обезщетение в, забележете, размер на 35 000 лева.

За същата сума искал да съди държавата и един от съучастниците му в грабежа – Фернандо Кастро. През декември 2017-та той получи 1800 от 35-те хиляди, за които пледираше, заради „нечовешките условия„, в които е поставен.

Аликов ще трябва да се задоволи с 800 лева обезщетения, а сега се очаква и третият участник в обира – Васил Атанасов, също да предяви официално някакви оплаквания с искане за съответната сума.

Източник: „Дарик“ Радио