дом Криминале Затворник е избягал от Пловдивския затвор

Затворник е избягал от Пловдивския затвор

483
0
ДЯЛ

Затворник е избягал от Пловдивския затвор, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Във вторник след 18 ч. е получен сигнал, че 42-годишен лишен от свобода не се е прибрал в затвора след работа на външен обект. Предприети са действия за издирването му.

Бягството е станало, докато правосъдният министър бе на среща с началниците на затворите в страната и ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказания“. Повод за срещата стана друго бягство – от Централния софийски затвор, на двамата рецидивисти – Владимир Пелов и Радослав Колев, които успяха да го напуснат въоръжени. Повече от седмица те не са открити от полицията. Тогава се разбра, че след бегълците са тичали чистачка и социален работник в затвора. Случаят доведе до нови протести на синдикатите на надзирателите в затворите, които настояват за увеличение на щата и заплащането им. Протестиращите изразиха притеснение, че само те ще понесат вината от инцидента.

Той доведе и до уволнението на главния директор на дирекция „Изпълнения на наказанията“ Свилен Цветанов и директора на Софийския централен затвор Петър Кръстев след разпореждане на премиера Бойко Борисов.