дом Общество Затварят пътя Смолян-Девин заради кукерски празник, вижте къде още има ограничение за...

Затварят пътя Смолян-Девин заради кукерски празник, вижте къде още има ограничение за движение по пътищата

116
0
ДЯЛ

От 14 часа до 20 часа днес ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по магистралите и най-натоваренитe пътни направления, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“(АПИ).

 

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура в последния празничен ден.

Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

 

 • Автомагистралите;
  • път I-1 Видин – Ботевград;
  • път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;
  • път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
  • път I-5 Русе – Велико Търново;
  • път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;
  • път I-9 Дуранкулак – Варна – Бургас;
  • път II-18 Околовръстен път София;
  • път II-19 Симитли – Гоце Делчев;
  • път II-86 Пловдив – Смолян;
  • път II-99 Бургас – Царево.

  Забраната не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

  За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10 часа до 16, 30 часа ще има две ленти за движение в посока Перник – София на път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно.

  При благоприятни метеорологични условия временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“ от км 285+660 до км 286+847. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

 

Затварят пътя Смолян – Девин заради кукерски празник

Пътят Смолян-Девин ще бъде затворен за движение за близо два часа  за всички моторни превозни средства. Забраната ще е валидна между 11 и 12, 30 часа в района на село Широка лъка. През останалото време ще се пропускат автомобили.

Временната организация на движение се налага заради традиционния празник Песпонеделник, който се  провежда в смолянското село. Очаква се около 400 кукери да вземат участие в празника. По традиция гостите, желаещи да гледат кукерските танци са хиляди, както от страната, така и от чужбина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!