дом Общество Започват валежи и застудяване, зимата се завръща през почивните дни

Започват валежи и застудяване, зимата се завръща през почивните дни

2116
0
ДЯЛ

В събота ще вали над цялата страна, в повечето райони дъждът ще премине в сняг

 

Над по-голямата част от страната днес ще започнат валежи – в Южна България от дъжд, в Северна примесени със сняг.

Максималните температури все още ще са положително – до 5-7 градуса над нулата. Зимата се завръща през почивните дни.

В съботния ден започва застудяване, тогава ще вали над цялата страна, в повечето райони дъждът ще премине в сняг. Дневните температури ще започнат да се понижават и ще бъдат между 2 и 6 градуса, за София около 3 градуса.

В неделния ден валежите ще продължат в Западна България, но до края на деня ще започнат да спират. В Източна България няма да вали, ще има разкъсана облачност. Максималните температури още ще се понижат и ще бъдат между 0 и 3 градуса.

Новата седмица ще започне с нови валежи от сняг. Отново ще вали почти над цялата страна. И минималните, и максималните температури ще се понижат.

Сутрешните ще бъдат между минус 10 и минус 2 градуса, а дневните между минус 2 и 0 градуса. Във вторник валежите ще спрат, но ще остане студено.

В Северна България на места сутрешните температури ще паднат до около минус 15 градуса, за София около минус 6 градуса. През деня термометрите ще показват от минус 1 до 4-5 градуса.

В сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево и студено предимно в Западна България, където през деня температурите ще бъдат около 2-3 градуса над нулата.

В Източна България ще бъде по-топло – до 9 градуса. В петък и събота температурите ще останат почти без промяна, във втория ден ще започне заоблачаване, а от неделя отново валежи – предимно от дъжд и сняг.