Задържаха 123 килограма хероин в Турция

Турските сили за сигурност конфискуваха незаконни наркотици и задържаха 10 заподозрени наркодилъри като част от продължаващите акции срещу контрабанда

Турските сили за сигурност конфискуваха незаконни наркотици и задържаха 10 заподозрени наркодилъри като част от продължаващите акции срещу контрабандата на наркотици в Турция, съобщи БГНЕС.
Полицията е заловила 123 килограма хероин при операция в къща в източната провинция Ван. Наркотиците, които са били скрити в 120 отделни опаковки, са намерени с помощта на полицейско куче. Задържани са трима заподозрени.
При отделна операция за борба с контрабандата в северозападната провинция Одрин клонът за борба с контрабандата на областната дирекция по сигурността конфискува 10 500 хапчета екстази от два автомобила. По-късно бяха арестувани четирима заподозрени.
Турция, която е един от основните транзитни маршрути за трафик на наркотици от Азия към Европа, се опитва да намали местната употреба на дрога. През 2014 г. правителството задейства „План за бързо действие срещу наркотиците“.

Снимка: Pixabay.com