Задържаха петима след бой между две ромски фамилии

Петима са задържани, а един мъж е ранен, след масов бой и вандалски прояви в ромския квартал " Луковица" на Пещера, съобщи говорителят на полицията Ми

Петима са задържани, а един мъж е ранен, след масов бой и вандалски прояви в ромския квартал ” Луковица” на Пещера, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.
Сигнал за сбиването е бил подаден в следобедните часове в четвъртък. Разпрата се разразила между група мъже от две отдавна враждуващи фамилии. Напрежението бързо ескалирало, при което с дървени колове бил пребит 51-годишния Ангел В. от квартала. Мъжът е транспортиран с областната болница в Пазарджик със счупен крак и множество травми по главата. Няма опасност за живота му, съобщиха от здравното заведение.
Освен това били изпочупени стъклата на две къщи в махалата и постройки в района. За потушаване на ескалиралото напрежение в Пещера са били изпратени, в помощ на местната полиция, автопатрули от полицейските управления в Пазарджик и Пещера. След спирането на безредиците полицията е задържала петима от участниците в мелето, мъже на възраст от 19 до 49 години.
Въпреки, че напрежението в квартала е туширано, на място е ситуиран полицейски автопатрул, който следи за спазване на обществения ред.