дом Криминале Забиха кирка в камера на КАТ

Забиха кирка в камера на КАТ

3554
0
ДЯЛ

От МВР обясниха, че устройството не е сериозно повредено. Камерата ще бъде ремонтирана и върната на място до броени дни

 

Неизвестни забиха кирка в камерата на Пътна полиция поставена на Околовръстния път, близо до Казичене, съобщи БНР. Устройството беше поставено там заради увеличения брой на катастрофите в района.

От МВР обясниха, че устройството не е сериозно повредено. Камерата ще бъде ремонтирана и върната на място до броени дни.

В началото на юли влязоха в сила промени в Закона за движение по пътищата, с които бяха премахнати задължителните знаци, указващи къде има камери. Измененията бяха гласувани спешно в пореден опит на държавата да намали катастрофите с жертви. Лично преимерът Бойко Борисов заяви, че когато има табели шофьорите намаляват скоростта само в тази зона, след което отново „дават газ“ и продължават да се движат с превишена скорост. Според управляващите по този начин водачите развиват чувство на безнаказаност и се губи възпитателният ефект.

Такъв режим имаше и преди няколко години, но той беше променен през 2015-та, заради многото глоби, които падаха в съда с аргумента, че няма предвиден законов ред за използване на мобилните камери.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!