дом Скандали Жена твърди, че ексдепутат от ГЕРБ я е блъснал и бил за...

Жена твърди, че ексдепутат от ГЕРБ я е блъснал и бил за паркомясто

358
0
ДЯЛ

Таня Вътова била бита заради паркомясто от бившия депутат от ГЕРБ Костадин Язов в Пловдив. Това твърди самата тя.

В момента тя се намира в болницата УМБАЛ „Свети Георги”, предаде NOVA. Екипът имал уговорка с нея, но внезапно вчера била назначена охрана пред стаята й, а в болницата не се допускат външни лица.

Затова тя излязла тайно да говори с тях.

В четвъртък следобед тя й се обадили, че има багаж от Англия – тя помолила да й запазят едно паркомясто пред заведение, близо до нейния блок, за да може там да спре камионът.  Освободили мястото, но в този момент там спряла кола. Жената вдигнала ръце, за да покаже, че не може.

„След две минути пристига една кола. Аз съм застанала до платното и съм вдигнала ръцете и казах, че не може да се влезе, че е запазено мястото. Той обаче, не ме подмина, а ме блъсна още в началото. Аз се отдръпнах един път, втори път ме отблъсна и започна да навлиза навътре. Трети път се отместих, аз вървя назад и той ме блъска, докато не стигна до тротоара, даже се заби колата. Чак тогава се изместих отстрани“, обясни тя.

След това тя му казала, че мястото й трябва.

„Той почна да ме псува още с отиването до него, без да си свали стъклото. В дъжда му казвам да върне колата, защото чакам товар. Той вика: „Коя си ти ма? Махай се от тука.” Казах му, че тук живея и ми трябва мястото, защото чакам багаж. Той нищо, дори не се показа“.

Жената помолила пак в заведението да се намесят.

„В този момент просто съм с гръб, все едно, че един боздуган ме удари в тила. Причерня ми на очите, залитнах, ушите ми се надуха. Все едно, че не знам какво се случи вътре“, заяви тя.

В следващия момент тя нищо не казала, но чула: „Ти си депутат, свален от ГЕРБ, може ли да удряш тази възрастна жена”, това чух. Аз отидох на пейката, той се обърнал, излязъл, тръгнал с колата. В този момент камионът дойде”, казва жената.

След това вика сина си, който я докарва в болницата. Лекарите я слагат в количка, казват й да не се движи и я приемат.

Свидетел на случилото обясни, че е убеден, че това е бившият депутат от ГЕРБ в 41-ото Народно събрание Костадин Язов.

„Сигурен съм, че това е човекът. Аз го видях от два метра. В момента, в който излязоха навън, без тя дори да го гледа, буквално с отворена длан направи една крачка и много силен удар направи. С крачка встрани и много силен удар в тила. Тя в този момент дори не говореше с него, даже не го гледаше”, разказва свидетелят.

Към този момент не е образувано досъдебно производство, а проверка на случая.

Костадин Язов каза, че няма такова нещо. В момента той не е в България, но коментира случая:

„Заявявам, че твърденията не са верни. В момента върви предварителна проверка и вярвам, че тя ще установи всички факти във връзка с т.нар. инцидент. Законът не ми позволява да влизам в конкретика. Искрено се надявам, че всичко това не се прави, за да се получи някакво парично обезщетение. Знам, че прокурор от ОП-Пловдив е близък роднина на пострадалата в кавички няма да се намеси в проверката и тя ще установи обективната истина”, каза бившият депутат от ГЕРБ.

„Казвам, че твърденията, които бяха изказани не са верни”, подчерта той.

Той отказа да коментира подробности по случая, твърдейки, че законът не му позволява да коментира.