дом Криминале Ето я майката на пребитото 3-годишно дете, която го остави и замина...

Ето я майката на пребитото 3-годишно дете, която го остави и замина да свири по корабите (обновена)

150
1
ДЯЛ

Майката на пребитото 3-годишно момченце, която го е поверила на 18-годишни да го гледат, е Невена Велинска – Малкия. Свирила е в групата „3 и половина“, съобщава агенция БЛИЦ.

Ще припомним, че снощи детето й било откарано в „Пирогов“ с наранявания от бой. Установено е, че майката го е оставила на 18-годишни момчета да се грижат за него и е отишла да свири по корабите в скандинавия. Днес на двамата побойници им е повдигнато обвинение за опит за убийство на малолетен.

Майката се е прибрала в България веднага, след като е била уведомена за случилото се. Тя е познавала само едно от момчетата, пребили сина ѝ, съобщи БНР. Невена  работи като цигулар на скандинавски пасажерски кораб. Затова тя наела 18-годишните Александър Донков и Патрик Първев да се грижат за малкия Христо. Момченцето е жертва на двамата младежи. Те ще бъдат обвинени в опит за убийството на тригодишния Христо от София. „Детето има голям кръвоизлив в мозъка, а по крайниците, по лицето и по врата са установени и стари синини. Екипът констатира, че детето има хематоми, които са нови, и такива, които са от предишен период от време“, съобщи директорът на пресцентъра на „Пирогов“ Мария Порайзова. Освен голям кръвоизлив на главата, детето има множество травми по крайниците, лицето и шията. Има контузии и компресия на мозъка заради голямо количество кръв, която притиска мозъка. Детето е оперирано по спешност през нощта. В момента е настанено в реанимация. Състоянието му е много тежко. Близки до разследването разказаха, че Христо е бил заливан от младежите с вода като наказание. Бил е душен и ритан. От няколко дни момченцето отказвало и да яде. В понеделник то изпаднало в тежко състояние и момчетата извикали съседите за помощ.
„Три и половина“ (3 и 1/2) е блус, рок група, създадена в София през 1994г. от трима състуденти от Националната художествена академия (Росен Марковски – китара, кавал, вокали; Антони Ненов – вокал, перкусии и Христо Стоянов „Еци“ – бас, китари, вокали) и цигуларката от музикалната академия Невена Велинска – Малкия.

Групата участва в бургаския Блус фест, рок фестивала в Берковица – Берксток, има самостоятелен концерт в София, съвместни концерти с други музиканти в рамките на „Мюзик енд филм фест“ и мероприятиа на „Радио Тангра“, традиционният концерт „Рок будители“ в столичното кино „Влайкова“, организиран от Джендема, фестивала „Цвете за Гошо“.

През 2000г. излиза албума „Страсти на парцали“, изцяло с авторски парчета в стил ритъм енд блус, рокендрол, арт рок. Според презентация на групата цигулката на Невена Велинска – Малкия придават специфичност на звученето с невероятните си сола и импровизации.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!