дом Общество Елена Поптодорова: Замесиха името ми в дезинформационен скандал, за който се оказах...

Елена Поптодорова: Замесиха името ми в дезинформационен скандал, за който се оказах неподготвена, ще съдя всеки, който сипе лъже по мой адрес

122
0
ДЯЛ

В последната седмица името ми е замесено в дезинформационен скандал, за чиято ожесточеност и мащаб се оказах неподготвена. Преди полет до България по невнимание след внезапен телефонен разговор, свързан с 90-годишната ми майка, у мен, на борда на самолета е останала стока от безмитен магазин. Три дни по­-късно при моето обратно кацане във Варшава, възстанових стоката, както и платих дължима за деянието си глоба. Това заяви Елена Поптодорова цитирана от БТА, по повод уличаването й в кражба на козметични продукти от безмитен магазин във Варшава.

„Полските летищни власти са знаели моята самоличност часове след като е установена липсата на стоката, имали са и достатъчно информация, че ми предстои обратен полет след дни. При завръщането ми те изрично поискаха от мен да се легитимирам с дипломатическия си паспорт.  Последвалата медийна вакханалия в България, която не пожали името ми, стигна до там да ми приписва несъществуващи болести и дори разрови дълбоките лични рани около паметта на детето ми. Отзвукът от нея е налице и в медии в Полша, Русия, Америка, Израел. Твърдо съм решила да съдя всеки, който прекрачи границите на етиката и допусна разпространието на откровени лъжи за мен и семейството ми. Моята дейност през последните повече от 40 години е публична. Работила съм цял живот за авторитета и достойнството на България. Заемала съм принципни позиции в интерес на държавата, които са били в разрез с интересите на местни и международни кръгове, които биха искали да имат задкулисно влияние у нас. В момента се намирам във Варшава, а в края на тази седмица ще бъда в България и ще говоря пред български медии от първо лице”, обеща Поптодорова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!