дом Общество Елена Йончева: Документите за „Кумгейт“ са вече в спецпрокуратурата

Елена Йончева: Документите за „Кумгейт“ са вече в спецпрокуратурата

331
0
ДЯЛ

Според депутата от левицата фактът, че папките са изпратени в спецпрокуратурата означава, че ще има разследване въз основа на констатираните нередности.

Документите за „Кумгейт“ са вече в спецпрокуратурата. Това каза пред журналисти депутатът Елена Йончева, цитирана от Нюз.бг. 
Тя припомни, че в края на 2017 година са изпратили документи в прокуратурата по така наречения скандал „Кумгейт“. 

„Днес получихме писмо от прокуратурата за това, че преписката се дава на специализираната прокуратура“, обяви Йончева. По думите ѝ въпросните документи съдържат обосновани съмнения, че в Община Хасково са се извършвали престъпления, извършвана от група, усвоявала обществени поръчки – така наречената група „dream team“. 

Йончева уточни, че става дума за едно голямо съмнение за престъпление. 
По думите ѝ фактът, че са изпратени в спецпрокуратурата означава, че ще има разследване въз основа на констатираните нередности.

Аферата „Кумгейт“ нашумя през есента на м.г. Става дума за роднински и приятелски назначения в община Хасково. Център на скандала бе депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, избран от Хасково. Заради атаката на опозицията Добрев хвърли оставка, но мнозинството от парламента, водено от ГЕРБ отказа да я приеме. И той остана в Народното събрание.