дом Общество Дъното! Джипи завлякла пациенти с хиляди левове с обещанието, че ще ги...

Дъното! Джипи завлякла пациенти с хиляди левове с обещанието, че ще ги върне

77
0
ДЯЛ

Възрастни пациенти от Старосел се оплакаха от своята общопрактикуваща лекарка. Потърпевши твърдят, че доктор Румяна Даскалова им дължи огромни суми пари и забравя да им ги върне, съобщава bTV. Преди време пенсионерката Иванка Базитова, без да се усети, се сдобила с дълг от 18 000 лева.
„Дадох й ги на ръка, защото е приятелка, позната. Каза, че ще ги връща. И аз не знам как стана тази измама”, каза потърпевшата. Друга възрастна жена теглила 5000 лева, за да ги даде на личната си лекарка, която й обещала да помогне в настаняването на болния й съпруг в болница. Мъжът е починал, но дългът към банката остава.

„Много майсторски ме подведе. Дължи ми 5000 лева, върнала е едни 250 и нищо повече“, посочва измамената. Сред измамените е и директорът на училището в съседното село Паничери, който преди 10 години станал поръчител на д-р Даскалова.

„Аз платих 2000 лева от нейния кредит. Колегата – 4000”, заяви Петър Терзийски. В частен имот д-р Даскалова преглежда в събота преди обед. Не я откриваме. Хората, на които дължи пари, обаче се свързват с нея по телефона. Куриозното е, че всички, които са дали пари на д-р Даскалов, са го направили доброволно, с мисълта, че помагат на изпаднал в беда приятел.

„Дала съм 500 лева да внесат по нейния кредит. Отначало хората й вярваха и я съжаляваха, все се оплаква, че не живее с мъжа си, че има проблеми“, разказва Митка Стоянова. Д-р Даскалова категорично отказала да се срещне с екип на bTV.

„Аз не съм ги завлякла! Просто те са ми свършили услуга и аз със забавяне във времето им ги плащам, но това не е завличане, това е просто забавяне във времето“, категорична била тя по телефона. Потърпевшите възрастни хора са отчаяни и не знаят какво да предприемат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!