дом Криминале Дрога „Амнезия“ е най-новият хит на наркопазара

Дрога „Амнезия“ е най-новият хит на наркопазара

288
0
ДЯЛ

Нова дрога с кодово име „Амнезия“ залива пазара й е тотален хит в момента. Тревата, която е обработена с химически вещества още докато расте, се продава за 50 лв. на грам. Също за толкова пари се пласира и другият модел – хейс.

Това разкриха криминалисти от сектор „Наркотици“ в СДВР, пише в. „Телеграф“. По думите им от един грам „Амнезия“ или хейс могат да излязат две или три цигари. Разликата с обикновената трева е, че силата на новата дрога е много по-голяма и държи в опиянение човека много по-дълго време.

„Амнезия“ се продавала по същата схема като марихуаната. Хората, които я купували, варирали от 14 до около 40-45 години, засекли разследващите. Характерното при нея е, че съдържанието на активното вещество тетрахидроканабинол е много по-високо. В превод това означава, че наркотикът става по-силен и държи „клиента“ часове по-дълго упоен.  Причината за увеличеното вещество са химикалите, с които се обработва растението. „Има сортове, които след обработка с различни вещества за 35 дни са пораснали и готови да се пускат на пазара“, обясниха ченгета.

Най-новият амфетамин, които се пласира на пазара в момента, пък е т.нар. кристал. Името му идвало от факта, че е точно копие на планинските камъни или на хималайскта сол и лесно може да се обърка на външен вид. „Една разфасовка може да се пласира на цена от 10 до 30 лв. в зависимост от грамовете.“

Най-евтиният наркотик на пазара в момента е билката, или т.нар. друсан чай. Цената му е от 2 до 10 лв. Използват го масово деца и хора с много нисък социален статус заради ниската му цена. По данни на МВР най-малкото засечено дете, което е постъпвало в болница след предозиране с билка, е на 14 г. Употребата на друсания чай може да доведе до инфаркти и инсулти при непълнолетните.

Криминалистите са оформили и профила на дилъра, който пласира най-модерната синтетична дрога. Това е ученик с компютър, добър английски и 100 лв в джоба.