дом Life style Доказан изборът на мъжете: На първо място поставяме женските дупета, после са...

Доказан изборът на мъжете: На първо място поставяме женските дупета, после са гърдите

354
0
ДЯЛ

Въпросът дали харесват повече дамските гърди или задни части често се задава на мъжете. За мъжкото предпочитание към „благородното продължение на гръбнака“ обаче има научно обяснение, пише в. „Дейли стар“, позовавайки се на американско изследване.

Женските задни части привличат мъжете още от древни времена, обяснява Дейвид Бъс от изследователския екип от университета на Остин, Тексас, цитиран от БТА.

Причината е същата, поради която силният пол харесва дами с фигури тип „пясъчен часовник“ (с пищни гърди и бедра и малка талия) – въпросните характеристики свидетелстват за плодовитост.

Редица проучвания са установили, че мъжете изпитват по-голямо привличане към жени с пропорция между талията и бедрата 7 към 10. В хода на еволюцията мъжете са се научили да се оглеждат за жени, годни да се възпроизвеждат. Ако те са били по-закръглени, с „наперени“ задни части – свидетелство за младостта им, още от пещерни времена това ги е правило „добри“ кандидатки да износят потомство.

Въпреки това скорошно изследване на специалисти от лондонския Юнивърсити колидж установи, че британците не обръщат особено внимание на дамските задни части. За разлика от събратята си във Великобритания, мъжете в Аржентина заглеждат жените по-скоро отзад, отколкото се прехласват по гърдите им. Каквито и да са мъжките предпочитания, според науката пищните задни дамски части са сигнал, че притежателката им има достатъчно запаси от мазнини, за да забременее.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!