дом Life style „Джурасик Свят: Рухналото кралство“ е съвременен детски трилър

„Джурасик Свят: Рухналото кралство“ е съвременен детски трилър

402
0
ДЯЛ
Да, правилно прочетохте - детски трилър

Ето, че за поредна седмица можем да ви представим едно от най-очакваните кино-заглавия за 2018-та година. След поредния филм за „Междузвездни войни“ идва ред и на още една част от „Джурасик парк„. Филмът е практически втори от трилогията, въпреки че преди него има други заглавия, превърнали се в класики. Просто в момента живеем в тази епоха на киното, в която продуцентите обичат да преиздават блокбъстъри от не чак толкова далечното минало.

Джурасик свят: Рухналото кралство“ ни среща отново с Оуен Грейди (Крис Прат) и Клер Диъринг (Брейс Далас Хауърд), за да ни покаже, какво се случва с новите персонажи от 2015-та година насам. За съжаление, ако сте очаквали нещо ново и уникално, ще ви разочароваме. Филмът просто продължава да оглозгва остатъците от добрата идея, която бе експлоатирана до краен предел през 90-те, когато бяхме завладени от хипотезата – какво щеше да се случи, ако динозаврите бяха оцелели сред нас.

Откъм сюжет лентата спокойно можем да кажем, че е доста слаба, тъй като виждаме някои прекалено банални сцени, които имаме чувството, че сме гледали безброй пъти във всички филми за научна фантастика.

Но, ако се фокусираме върху визуалните ефекти, тогава определено има какво да видим във втората част на „Джурасик свят„.

Най-общо казано двата часа в киното ще бъдат разделени на 3/4 триизмерен екшън с динозаври и вулкани и 1/4 класическа американска боза.

Щом излязохме от салона, ни осени една мисъл, която описва перфектно филма. Това е един съвременен детски трилър. Всички брутални моменти бяха спестени на зрителя, но напрегнатите мигове бяха на лице в почти всеки един момент. Винаги сме смятали, че модерното кино страда от тази дилема, дали да сложи 18-годишно ограничение или да се адаптира за подрастващата младеж. Резултатът в такива случаи никога не е добър, а в най-добрия случай е поносим, какъвто е и сега.

Джурасик свят: Рухналото кралство“ със сигурност ще се хареса на любителите на екшъна в стил 90-те, но ще отврати онези от вас, които си падат повече по дълбокия замисъл. Филмът ще задоволи сетивата ви, докато сте в салона, но час по-късно няма да си спомняте нищо, кой знае какво, просто защото няма нищо запомнящо се. Един страхотен начин, да прекарате безгрижно уикенда със семейството си.