дом Политика Депутатската ваканция приключи, парламентът започва с речи на лидерите

Депутатската ваканция приключи, парламентът започва с речи на лидерите

123
0
ДЯЛ

С традиционните речи на председателите на парламентарни групи почти се изчерпва първата работна седмица за новия сезон на Народното събрание, която започва и завършва днес. Депутатите ще разгледат само един закон – за изменение в този за животновъдството, предложени от Министерския съвет.
Заради ваканцията, която по правилника на парламента продължава до 10 януари включително, тази седмица НС заседава само един ден.
В първия за годината контрол вицепремиерът Томислав Дончев ще отговаря за усложнената епизоотична обстановка в страната. След пауза от няколко месеца скандалът с чумата по дребните животни в Югоизточна България се възобновява. Заради карантината на стопанствата, която бе наложена преди повече от 6 месеца и не им позволява да отглеждат кози и овце, животновъдите готвят протести.
Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов ще отговаря на въпрос има ли надеждна охрана на складовете за боеприпаси у нас. В контрола ще участват още министрите на екологията Нено Димов, на образованието Красимир Вълчев, на здравеопазването Кирил Ананиев и на енергетиката Теменужка Петкова.