дом Спорт Григор Димитров започна с победа в Лондон!

Григор Димитров започна с победа в Лондон!

539
0
ДЯЛ

Григор Димитров победи четвъртия в света Доминик Тийм с 6:3, 5:7, 7:5 на Мастърса в Лондон. Мачът бе четвърти помежду им, като и двамата вече имат по два успеха.

В залата имаше много български фенове, които направиха подкрепата за Димитров много по-мощна от тази за австриеца.

В групата на Гришо и Тийм са още Рафаел Надал и Давид Гофен, които играят около 22:00 часа наше време. Следващият мач на Димитров в Лондон е именно срещу Гофен (сряда, 16:00 часа), като белгиецът е единственият в групата, срещу когото Григор има положителен баланс.

ПЪРВИ СЕТ
Първият започна равностойно, макар Григор Димитров да имаше възможност да пробие съперника още при първия сервис гейм. Гришо все пак успя да вземе подаването на Тийм и с втори брейкпойнт го проби за 4:2. Димитров приключи сета с 6:3 след гейм на нула.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет предложи повече интрига и на два пъти Гришо трябваше да спасява сервис геймовете си при 40:40. Играта се движеше гейм за гейм, а при 5:5 сервираше Тийм. Григор обаче пропусна брейк пойнт, с което и възможността да поведе в края на сета. Това явно му повлия и загуби сервис гейма си на нула, с което и сета с 5:7.

ТРЕТИ СЕТ
Решителният трети сет започна като предходните два и нито един от двамата не позволи ранен пробив.
При 2:2 Григор Димитров на два пъти имаше брейк пойнт, но не се възползва и Тийм поведе с 3:2. Българинът обаче върна гейма и от своя страна поведе с пробив за 4:3. След това дойде най-инфарктният момент в мача, тъй като Тийм поведе с и 30:0. Григор обаче се взе в ръце и спечели сервис гейма си за 5:3. Съперникът на Димитров остави интригата като взе подаването си а 5:4, след което изравни резултата след пробив. Григор отново излезе напред, пробивайки Тийм за 6:5 и с възможност да приключи всичко при свой сервис. Димитров го направи, макар да взе победата едва с третия си мач пойнт.

Източник: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!