дом Криминале Голямо количество контрабандни стоки задържаха на ГКПП „Лесово“

Голямо количество контрабандни стоки задържаха на ГКПП „Лесово“

280
0
ДЯЛ

Голямо количество недекларирани дрехи задържаха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово, съобщава пресцентърът на Агенция „Митници“.
10 820 артикули – текстил и обувки, бяха задържани при съвместни проверки на ГКПП „Лесово“. Част от стоката е контрабанда, а друга е задържана по съмнение, че нарушава права върху търговски марки.
Служители от митническа мобилна група, съвместно със служители на Гранична полиция, откриха 7670 текстилни изделия, укрити в товарен микробус, уточняват от Агенция „Митници“.
На 15.11.2017 г., около обед, на трасе „Входящи товарни автомобили“ на ГКПП „Лесово“ пристига товарен микробус, пътуващ от Турция за Украйна, управляван от румънски гражданин. Пред митническите служители шофьорът представил редовни документи за превозваната стока.
При проверката се установява, че между описаните в документите стоки има недекларирани 7670 броя облекла, от които 550 броя комплекти анцузи с логото на „Adidas“.
За недекларираните стоки на шофьора ще бъде съставен акт за установяване на митническо нарушение. Контрабандните текстилни изделия са задържани.
В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.
При друга съвместна проверка на митнически и гранични служители на ГКПП „Лесово“, на същата дата, са открити недекларирани 1 900 броя облекла – долнища на анцуг, блузони, пуловери, халати, както и 1250 чифта спортни обувки с лого на запазени търговски марки.
Служители от митническа мобилна група и гранични полицай извършват проверка на влизащ в страната товарен автомобил, пътуващ от Турция за Украйна.
При щателната митническа проверка е установено, че между декларираната стока се превозват и 1900 недекларирани облекла, а други 1250 чифта спортни обувки, носят лога на известни марки като Nike, New Balance, Reebok, Philipp Plein.
Общото количество от 3150 артикула са задържани. За недекларираните стоки е съставен акт за установяване на митническо нарушение, а за нарушени права на интелектуалната собственост са предприети действия за уведомяване на правопритежатeлите, се казва още в съобщението.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!