дом Криминале ГДБОП удари престъпна група за трафик на секс робини

ГДБОП удари престъпна група за трафик на секс робини

436
0
ДЯЛ

Спецпрокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за набиране и трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Жените били извеждани в Австрия и Германия.

Участниците са задържани на 17 ноември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура във Враца и Вършец.

Събраните доказателства сочат, че групата е набирала и склонявала българки да проституират в страни от ЕС от януари 2016 г., като им е било обещавано да получават по 200 лева на сеанс.

При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили на участниците в групата са иззети тефтери със записки, парични преводи, самолетни билети, мобилни телефони, СИМ карти, компютърни конфигурации и други доказателства. Иззети са и наркотици.

Част от свидетелите и пострадалите от престъпната дейност на групата са разпитани пред съдия.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура от 21 ноември 2017 г. на ръководителя на групата Ц.П. е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

На 23 ноември 2017 г. за него в Специализирания наказателен съд бе внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. На двамата участници в групата е наложена „Парична гаранция“ от по 5000 лева по семейни причини и защото не са осъждани.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!