Всички застрашени от Зайков са скрити и под полицейска закрила

Мерки за защита е взела полицията към определени лица, които са потенциално застрашени от Стоян Зайков, който е издирван по подозрения за убийството н

Мерки за защита е взела полицията към определени лица, които са потенциално застрашени от Стоян Зайков, който е издирван по подозрения за убийството на млада жена от Костенец преди седмица. Те са под охрана и са преместени, обясни вътрешният министър Младен Маринов в кулоарите на парламента.
Ставало въпрос за хора, които са имали конфликти със Зайков, някои били роднини от страна на убитата.
Не искам да давам информация, която не е потвърдена, отхвърли много от въпросите Маринов. И обясни, че това можело да навреди на издирването.
На място в Костенец има сериозен полицейски ресурс, засилено е полицейското присъствие, за да дадем увереност на хората, че са осигурени мерки, каза министърът.
МВР работело с екип с психолози, които са направили психопрофил на Зайков. Възможно е той да не е в града, но сме длъжни да проверим, каза Маринов.
Той разказа, че от полицията са разговаряли с втората жертва – убития братовчед на Зайков Валентин, но той казал, че в дома му няма никой и ще провери сам.
От самото начало Зайков е обявен за национално издирване и граничните пунктове са предупредени. До момента нямаме данни да е напуснал страната, обясни вътрешният министър.