дом Политика Волен Сидеров: Валери Симеонов обиди вярата! Това е джихадистки акт!

Волен Сидеров: Валери Симеонов обиди вярата! Това е джихадистки акт!

284
0
ДЯЛ

Коалиционните партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов се хванаха за гушите заради руския патриарх. В скандално интервю по БНТ вицепремиерът нарече патриарх Кирил „измамник“, милиардер от контрабанда на цигари и „второразрядно ченге от КГБ“. В интервю за Блиц шефът на ПГ на патриотите Волен Сидеров се закани да е безкомпромисен към Симеонов, ако не се извини за грубите си обиди.

„Изявлението на Валери Симеонов по БНТ не беше съгласувано с мен и с Красимир Каракачанов. В това изявление Симеонов си позволи да нарече главата на най-голямата православна църква в света „лъжец“ и „измамник“, заявява председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ и лидер на Атака.

„Аз не мога да не реагирам на това, тъй като съм вярващ човек и богослов. Мисля, че съм единственият дипломиран богослов в това НС. И тук искам да уточня – православната църква не е държавна принадлежност на една или друга държава. Нашата църква е богочовешки организъм, чийто глава е спасителят Исус Христос, а ние всички вярващи християни сме тялото на църквата“, посочи лидерът на „Атака“.

По думите му да нападнеш патриарха на една православна църква е равностойно на ислямистки и джихадистки акт. „Категоричен съм, че Валери Симеонов трябва да се извини на руския патриарх, че го нарече „лъжец“ и „измамник“, посочи още Сидеров.

Според него това са преки обиди, които най-големият враг на християнството не си е позволявал да изрече.

„Ако Симеонов не се извини, той ще потвърди себе си като враг на православието, т.е. на Бога. Тогава аз не мога да правя компромиси. Аз съм правил компромиси, когато съм бил обиждан в личен план. Имаше момент, в който и избирателите на „Атака“ бяха обиждани като такива. В името на единството и държавността с огромна отстъпка от моя страна съм подминал тези моменти. Но обида към вярата и православната църква не мога да подмина. Тук ще бъда безкомпромисен”, коментира Сидеров.

На въпрос в какво ще се изрази безкомпромисността си, ако Симеонов не се извини за думите, Сидеров отговори: „В стъпки, които ще бъдат една след друга, но които сега няма да разкривам. Но подчертавам, че тук ще бъда безкомпромисен”