дом Политика Властта и майките се разбраха: законът влиза в Народното събрание на 19...

Властта и майките се разбраха: законът влиза в Народното събрание на 19 октомври

173
0
ДЯЛ

След 10 дни законът за хората с увреждания ще влезе в парламента. Властта и майките се разбраха за конкретни срокове. Има и осигурено финансиране. Това стана ясно след среща на майките на деца с увреждания със социалния министър Бисер Петков и финансовия министър Владислав Горанов.

Има съгласие как ще се разпределят средствата за месечна помощ за хората с увреждания. Дирекциите за социално подпомагане ще правят индивидуалната оценка за потребностите на конкретния човек с увреждане.

Имаше натрупано недоверие, заяви финансовият министър Владислав Горанов и показа подписания документ. Осигурен е финансов ресурс от 150 млн. лв. допълнително за договорените мерки, стана ясно от думите му.

А иначе властта мисли как майките да не протестират и по Коледа. Не искаме да приемаме днешното споразумение като отстъпление от наша или от тяхна страна, каза Горанов.

Най-накрая бяха поети конкретни ангажименти, доволна е Мая Манолова. Ще стоя до майките на протеста до край, закани се омбудсманът. Преди седмица именно Манолова атакува кабинета, обвинявайки го, че е „опоскал“ проектозакона и е оставил единствено 150 млн. лева в него.

Въпреки споразумението майките са категорични – ще протестират, докато законодателните мерки не станат факт.