дом Политика Вицепремиерът Валери Симеонов: Не искам да виждам Борисов, той ме изработи!

Вицепремиерът Валери Симеонов: Не искам да виждам Борисов, той ме изработи!

942
0
ДЯЛ

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че предложенията му за промяна на концесионния договор за „ски зона – Банско“ и изграждане на втори лифт са били саботирани от министър-председателя Бойко Борисов. Напрежението в управляващата коалиция е видимо, след като вицепремиерът Симеонов и Бойко Борисов влязоха в задочен спор и по време на заседанието на Министерски съвет миналата седмица.
„Не виждам съдействие от Борисов по отношение реализацията на втория лифт. Премиерът компроментира и саботира моето предложение за промяна на концесията в Банско. В програмата за управление пише, че трябва да се развива туризма, да се насърчават инвеститорите, а това са текстове, които не се изпълняват, а саботират“, обясни Симеонов днес (14 декември). Вицепремиерът бе категоричен, че не иска да вижда Борисов след „изработването, което направил“. „Разбрах, че Борисов е пуснал SMS на Тома Белев в 10.00 часа сутринта, че точката за концесията ще бъде отложена и събралите се на сбирка пред парламента две семейства, тези глупаци, веднага се похвалиха във Facebook“, каза още Симеонов пред BiT.
„Втори лифт няма да има поради несъгласие на Бойко Методиев Борисов. Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има заседание на Министерски съвет. Всичко е възможно да стане – да не мислите, че аз съм от тези дето слушкат, папкат и искат да си начешат егото“, закани се вицепремиерът.
Симеонов отказа да коментира министъра на туризма Николина Ангелкова.
„Министър Ангелкова говори едни обширни и напоителни глупотевини относно моето предложение. Не мога да я коментирам“, заяви Симеонов.

Думите на Валери Симеонов:

„Втори лифт няма да има поради несъгласие на Бойко Методиев Борисов. Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има заседание на Министерския съвет. Много възлова дата, много важна дата. Много варианти има. Всичко е възможно да стане, Какъв е смисълът от едно управление? Да не мислите, че аз съм от тези, дето слушкат и папкат и искат да си начешат егото!? Дошъл съм в политиката да свърша нещо. И като не мога да го свърша, възниква екзистенциалният въпрос – какво правиш, г-н Симеонов, в политиката, след като ти връзват ръцете? Не искам да го виждам (Борисов – б. р.) след това изработване, което направи.“