дом Политика Валери Симеонов: Няма криза, не съм притеснен за кворума

Валери Симеонов: Няма криза, не съм притеснен за кворума

78
0
ДЯЛ

Не виждам криза, за кворума не съм особено притеснен, коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти относно напускането на още една политическа сила от парламента, предаде БТА.
По-рано днес от Парламентарната група „Воля – българските родолюбци“ обявиха, че напускат парламента. От средата на февруари ПГ на „БСП за България“ също отсъства от пленарната зала.
„На мен ми е много комфортно сега, когато ги няма БСП, приемат се законите с добро темпо“, коментира Валери Симеонов. „Какво означава парламентарна криза? Парламентът работи ли? Работи. Добре ли работи? Добре работи. Не виждам криза“, посочи той.
Дълг на всеки народен представител е да ходи на работа и по този повод внесохме предложение за промяна на правилника, което беше свързано със спиране на възнаграждението на всеки, който отсъства, същото ще се отнася и за „Воля“, коментира Симеонов.
Лидерът на НФСБ посочи, че предложението е било отложено по някакви причини и тепърва предстои да обсъдят с коалиционния им партньор – ГЕРБ, каква ще бъде съдбата му, но от НФСБ ще настояват промяната в правилника да се разгледа. Хората очакват да видят каквато се вижда във всяка фирма, във всяко държавно учреждение – как така ще отсъства някой от работа и ще продължава да получава възнаграждение, в случая една трета, ама това са 1200-300 лева, коментира Симеонов.