дом Общество Б.Б. и Ц.Ц. се появиха в СРС-тата срещу Иванчева

Б.Б. и Ц.Ц. се появиха в СРС-тата срещу Иванчева

236
0
ДЯЛ

В съдебната зала Десислава Иванчева, кмет на столичния район „Младост“, и нейната заместничка Биляна Петрова показаха пред журналисти преписани на ръка разговори от СРС-та, които се намират в папката на делото срещу тях. В записите името на Иванчева се споменавало в разговор, редом с инициалите ББ и ЦЦ и се казвало, че трябва да се вземат мерки срещу тях.

Освен това в показаните от двете обвиняеми преписи се казва, че има оферта за 15 000 лева спецпрокуратурата да „я направят да я няма“, както и че трябва да се издигне друг кандидат за кмет вместо Иванчева.

В друг преписан разговор се казвало, че „ако не вземе парите“, „ще я разходим на Витоша“ и „ще й пратим командоси“.

Тези разговори, според двете жени, са се водили между хора с инициали В. и Д. , както и „Инвеститор“.

Десислава Иванчева и нейната заместничка в кметството на район „Младост“ Биляна Петрова бяха задържани при акция за корупция през април, заедно с бившия местен кмет Петко Дюлгеров.

На първа инстанция спецсъдът освободи двете от заеманата им длъжност в общинската администрация, в момента това определение на съда се обжалва пред апелативния спецсъд.

Адвокатите на Иванчева и Петрова поискаха още време от съда да се запознаят с материалите по делото, след като трите дни, които им бяха предоставени, са се оказали недостатъчни за това. Причината е, че тази сутрин са се появили четири тома с нови доказателства, за които нито обвиняемите, нито защитниците знаели.

Съдебният състав решава дали да отпусне още дни за четене на доказателствата.