дом Life style Българче стана „Мини мис свят“

Българче стана „Мини мис свят“

249
0
ДЯЛ

Българче спечели конкурса „Мини мис свят“. Варненката Бриана Петрова спечели златната корона в международния конкурс, провел се в Солун, Гърция.
Бриана е родена на 16 юли 2009 г. във Варна. Ученичка е в 3-ти клас в СУ „Гео Милев“. Наричат я детето чудо, защото има много таланти. Започва да свири на пиано на 4 години в школа „Ритъм и звук“ с художествен ръководител Наталия Стойнева. Явява се на много национални и международни конкурси, където печели престижни награди като лауреат 1-ва степен (Сърбия, Хърватска, Испания, Австрия, Черна гора и др.).
На 6 години започва да танцува латиноамерикански танци в КСП „Кристал“ – Варна, с който участва в много национални и международни конкурси както индивидуално, така и с партньора си Ники Джамбазов. С него завоюва златни медали не само в своята възрастова група, но и при по големите.
Освен с пиано и танци Бриана се занимава и с поп и джаз пеене във Фондация „Звезди на изкуството“ с вокален педагог Мила Маврова, където също печели много престижни награди. Член е в клуба на „Успелите деца на Фондация Бербатов“. Също така взима участие и в благотворителни проекти и каузи за децата в неравностойно положение.