дом Спорт България с коварен жребий за Евро`2020 – Англия, Чехия, Черна гора и...

България с коварен жребий за Евро`2020 – Англия, Чехия, Черна гора и Косово

299
0
ДЯЛ

България изтегли коварен жребий в Дъблин за европейските футболни квалификации за шампионата през 2020 година. Националите се паднаха в една група с Англия, Чехия, Черна гора и Косово и определено може да се бори за едно от първите две места.

Нашите бяха поставени в трена урна заради доброто си представяне в Лигата на нациите. За българите имаше и по-добри варианти, но и по-лоши, а Чехия не е онова, което е бил в последните години. Общо 55 участници бяха разпределени в 5 групи с по 6 отбора и 5 групи с по 5 тима.
„Групата е тежка. Не сме в позиция да си избираме противниците. Лично мен ме вълнува в какво състояние ще бъдат момчетата. Три балкански отбора – там зарядът ще е по-голям. За Англия и Чехия е излишно да говорим. Рано е да се каже кой за кое място ще води битка. Черна гора и Косово не са слаби отбори, ще подходим с уважение към всички. За Чехия нямам впечатления. Най-важното е да направим добра подготовка“, коментира националният селекционер Петър Хубчев.
ЖРЕБИЯТ:
Група „А“: Англия, Чехия, България, Черна гора, Косово
Група „В“: Португалия, Украйна, Сърбия, Литва, Люксембург
Група „C“: Холандия, Германия, Северна Ирландия, Естония, Беларус
Група „D“: Швейцария, Дания, Република Ирландия, Грузия, Гибралтар
Група „E“: Хърватия, Уелс, Словакия, Унгария, Азербайджан
Група „F“: Испания, Швеция, Норвегия, Румъния, Фарьорски о-ви, Малта
Група „G“: Полша, Австрия, Израел, Словения, Македония, Латвия
Група „H“: Франция, Исландия, Турция, Албания, Молдова, Андора
Група „I“: Белгия, Русия, Шотландия, Кипър, Казахстан, Сан Марино
Група „J“: Италия, Босна и Херцеговина, Финландия, Гърция, Армения, Лихтенщайн
Финалите на Евро 2020 ще се проведат на територията на 12 държави, но нито една от тях няма да се класира директно, а ще трябва да мине през квалификациите. Всички двубои в 11-те квалификационни групи ще се изиграят между март и ноември 2019 година

За финалите ще се класират първите два отбора във всяка група. Останалите 4 квоти за финалния турнир ще бъдат разиграни в плейофите през март 2020 година.