дом Общество Бум в социалните мрежи: Полицаи арестуваха пътник без билет в трамвай

Бум в социалните мрежи: Полицаи арестуваха пътник без билет в трамвай

148
0
ДЯЛ

Нередовен пътник е арестуван заради агресивно поведение към контрольори на Центъра за градска мобилност и общинска полиция, съобщиха оттам по повод разпространено във Facebook групата „Забелязано в София“ видео.

Във въпросното видео се вижда как полицейски служители арестуват пътник от градския транспорт.

„При редовна проверка на екип от контрольори на и Общинска полиция по линията на трамвай № 8 тази сутрин, е задържан пътник, който се е държал агресивно към служителите на реда и екипа на ЦГМ. Случката е станала в 8.20 часа в района на „Западен парк“. Пътникът е бил без редовен превозен документ. При влизането на проверяващите той се е опитал да си купи тепърва билет. Контрольорите са го помолили да слезе на следващата спирка, което е предизвикало нецензурни изрази от страна на пътника. На следващата спирка той слиза и там са му поискани документите за проверка от полицията. Пътникът се нахвърля с нецензурни изрази срещу представители на органите на реда, които са го арестували. Отведен е и задържан в 9-то РПУ. По информация на ЦГМ той ще бъде съден по бързата процедура за дребно хулиганство“, се казва в официалното съобщение.

От ЦГМ напомнят, че пътуването с редовен превозен документ е абсолютно задължение на всеки пътник, който използва обществения транспорт, а контрольорите са служебни лица, чиято работа е да следят за редовността на пътниците и в случаи на нарушение да изпълняват задълженията си.

В социалните мрежи се появиха множество коментари, които изразяват възмущение от грубия арест на младия мъж, докато престъпници се разхождат на свобода, а цигани се возят най-нагло необезпокоявани без билети. Други обаче заявяват, че недоумяват как може редовни пътници, които постоянно си плащат за градския транспорт, да защитават гратисчии.