дом Свят Брутално убийство! 14-годишно момиче беше изнасилено и захвърлено в гора – подозират...

Брутално убийство! 14-годишно момиче беше изнасилено и захвърлено в гора – подозират бежанци.

1203
0
ДЯЛ

Брутално убийство потресе Германия. Момиче на едва 14 години бе открито мъртво край жп път, в гориста местност, в близост до Висбаден. Момичето било изнасилено преди да бъде убито.

Тялото бе намерено в сряда и бе установено, че е на 14-годишната Сузана от Майнц. Тя била обявена за изчезнала още на 22 май.

Първоначалното предположение на разследващите е, че момичето е било изнасилено и убито от двама мъже от центъра за бежанци във Висбаден.

Основният заподозрян е 20-годишен иракчанин, който обаче вече не е в Германия. Разследването е показало, че в началото на юни той е напуснал страната, заедно със семейството, си с полет от Дюселдорф до Истанбул, а оттам – до Ербил, в Северен Ирак.

Семейството на 20-годишния заподозрян пристигнало в Германия през 2015 г. През 2016-а на въпросния млад мъж било отказано убежище, но въпреки това той не напуснал страната, а самата му екстрадиция се била забавила.

Причината полицията да заподозре въпросния 20-годишен иракчанин са показанията на друг бежанец, момче на 13 години. Освен това на полицията станало ясно, че Сузана се е познавала с брата на заподозрения.

По-нататъшното разследване отведе служителите на реда и до 35-годишен мъж, турски гражданин. Той бе арестуван почти веднага след намирането на тялото на момичето, но по-късно бе освободен заради открити нови доказателства.

Оказа се, че самото момиче е била еврейка, но засега органите на реда се въздържат от предположения, че религията ѝ може да е била мотив за престъплението.