дом Политика Борисов vs Нинова: Ми като не искаш дебат, много ти здраве. То...

Борисов vs Нинова: Ми като не искаш дебат, много ти здраве. То бива, бива, ама цял вол за мезе, не бива

227
0
ДЯЛ

Единственият град, в който не издигаме кмет, е Кюстендил. Само тук подкрепяме кметовете. Това е единственото ни изключение, коментира в Кюстендил експремиерът Бойко Борисов. Трябваше днес да имаме дебат с БСП. Ако съм сгрешил, ще моля всеки от вас, който пожелае, да стане и да каже – грешно си предложил, прикани той събралата се аудитория по повод отменения дебат с червените.

Трудно се правя на жена, не е и лесно. Природата ни е направила едните с по-дълги, другите с по-къси коси, различни сме. Нито е хубаво мъжете да се правят на жени, нито жените на мъже. Господ е направил един без друг да не можем да живеем. Обадих се на Нинова да се срещнем с министрите –  мойте овехтели и нейните нови, но тя отказа, посочи той, коментирайки изявлението на червената лидерка, че иска да се видят с Борисов като мъже. Все пак съм мъж и й предложих да дискутираме. Но тя пак ми отказа дебат. Не – тя тотално ми отказа. И измрънка „Или това, или това“. Ми като не искаш, много ти здраве, аз пък идвам в Кюстендил“, заяви Борисов.
Що БСП не са си ремонтирали преди нас магистрали, тунели….колко правителства са се извъртели на БСП. Не искам да ви убеждавам дали сме по-добри или не. То е много видимо. Но рискът е, че те убеждават, че може и по-добре. Да, то винаги може и по-добре, коментира Борисов.

Имаме неща, които видно куцат или са направо слаби. Дядо ми викаше, за един бит – трима небити трябват. Идентифицирахме два много основни проблема. Първо е образованието, имаме да даваме повече на учителите, за да повдигнат цялата нация като интелект и подготовка, и второто – бюрокрацията. Тук сме разработили много ясен план, заяви експремиерът за миналото управление.

Последните 4 месеца тръгнахме нагоре и точно тогава ние направихме обрат. Не искаме да управляваме на всяка цена. Ще пляскам отстрани с ръце на който може по-добре. Дадохме оставка с истинското намерение да успокоим държавата, политиците да си седнат на местата, да сътворим нещо, което да е по-добре, поне европредседателството да мине, посочи още Борисов и допълни: Вижте, най-червената сложихме за омбусдсман, Мая Манолова.

В момента се сменят всякакви началници, поголовно, служебното правителство. И само БСП кадри слагат, но госпожата излиза и казва: Ние нямаме нищо общо. Е, кой тогава го прави това правителство, кой стои зад него, кой носи политическата отговорност, попита реторично Борисов.

И ние вървим по модата – сложихме в листите и летци, и ракетни дивизиони, и адмирали…. Аз съм кашик, разсмя залата Борисов. И предизвика бурни аплодисменти с думите: То бива, бива, но вол за мезе не бива. Като гледам тоя реваншизъм, третият път няма да им се размине.

Борисов цитира Маги Халваджиян, който в „Господари на ефира“ казал: Бойко е като китайска капка, хване ли нещо, не пуска.

Преди Борисов думата взеха Томислав Дончев и Владислав Горанов, които разкриха програмата на ГЕРБ за бъдещото управление.

Няма да се откажем от инфраструктура, хубаво е да инвестираме в пътища, да ремонтираме железниците, да мислим за ВиК сектора. Ние сме показали, че го можем. Но на първо място трябва да инвестираме в човешкия капитал. Трябва да върнем уважението към учителската професия – това е инвестиция за всичко останало – за по-добри работници, полицаи, инженери…политици. Някои политици биха били по-грамотни, ако имаха добри учители. Това ще бъде реализирано каквото и да струва, посочи Дончев.

Убеден съм, че ако имаме подкрепата да довършим това до края, ще има ефект, който всеки може да усети – дали по джоба си, дали по начина, по който се справят децата му, обеща той.

Владислав Горанов коментира дали е възможно вдигането на пенсии и до какво би могло да доведе това.

Какво е пред нас – имаме една променена левица с нови лица, които обещават промяна. Аз не искам да се променяме и не се отказваме от нито едно от постиженията. Кое да променим – ръстът на доходите, на икономиката, или успешното справяне във всеки един сектор, с което управлява ГЕРБ. Това няма да го променим. Подхвърлят лесни залъгалки от типа ще вдигнем пенсиите, ще намалим данъците, някои казват – ще ги намалим. Аз като прагматик мога да ви кажа, че това няма как да стане. Да, държавата може да намери 1 милиард, за да изпълни това, което казват от БСП за пенсиите. Вероятно може да намери и 300-400 милиона за данъчните облекчения, които те предлагат. Но това означава увеличение на данъците за средната класа и трупане на нови дългове, посочи Горанов.

Най-вероятният сценарий обаче е, че те нямат никакво намерение да изпълнят това. Защо не дойдоха на дебат? Корнелия Нинова иска да се прави на мъж с Борисов, но предполагам, че й е трудно да прецени дали Румен Гечев е промяната в БСП, който би се изправил в БСП срещу мен да говори за финанси. Предполагам, че и Славчо Велков, ако застане срещу Цветан Цветанов трудно ще им се получи, коментира още бившият финансов министър.

В БСП, като една демократична партия, идиотизмите от предизборната програма продължават, ако недай Боже пипнат власт, допълни още той.

Ако загубим изборите ще минат шест месеца, една година и ще трябва отново да се заемаме с изпълнителната власт. Но след всяко успешно управление, следва един ляв или инсталиран отляво премиер. Айде да не правим повече експерименти. Нека следващият неуспешен премиер да не е Нинова, коментира още Влади Горанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!