Борисов: До края на 2022 г. АМ „Хемус“ ще подмине и Плевен

Чували сме всякакви глупости за строителството на АМ "Хемус", а я направихме до Ябланица. Това заяви премиерът Бойко Борисов при проверка на напредъка

Чували сме всякакви глупости за строителството на АМ „Хемус“, а я направихме до Ябланица. Това заяви премиерът Бойко Борисов при проверка на напредъка при изграждането на отсечката между Ябланица и Боаза на АМ „Хемус“, която е близо 10 км.
„Никой никога не е мислил да прави АМ „Хемус“, но коментират. До края на 2022 година ще подминем и Плевен. След това изпълняваме и другите проекти, за да вържем и Търговище, там където Плевен ще излезе“, каза още Борисов.
„Смятам, че сега с тази отсечка БВП ще се увеличи с поне 10-20%“, коментира премиерът.
Ловчанският митрополит Гавриил благослови строителството. Той помоли министър-председателят за помощ за прохода от Етрополе до Златица. „Половината проход е непроходим, моля да ни помогнете за него“, заяви Гавриил на Борисов и му пожела здраве.
На събитието присъстваха и регионалният министър Петя Аврамова, зам.- министър Николай Нанков, финансовият министър Владислав Горанов и шефът на АПИ Георги Терзийски. От днес започва поетапното строителство на автомагистрала „Хемус“ в участъка между Боаза и връзката с път I-5 Русе – Велико Търново.