дом Политика Бойко Борисов: Заместникът ми явно се е ядосал! Сегашната коалиция няма как...

Бойко Борисов: Заместникът ми явно се е ядосал! Сегашната коалиция няма как да бъде по-стабилна!

1326
0
ДЯЛ

„Аз се отнасям с уважение към моите заместници. Имаме коалиционно споразумение, което аз спазвам стриктно и точно. Не мога да гледам всичките участия на Валери Симеонов по телевизиите. Явно се е разсърдил от миналото заседание на МС. Сегашната коалиция няма как да бъде по-стабилна“, това заяви в Брюксел премиерът Бойко Борисов по повод днешните думи Валери Симеонов.
Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че предложенията му за промяна на концесионния договор за „ски зона – Банско“ и изграждане на втори лифт са били саботирани от министър-председателя Бойко Борисов. „Втори лифт няма да има поради несъгласие на Бойко Методиев Борисов. Сега аз сядам и мисля до 28 декември, когато ще има заседание на Министерския съвет. Много възлова дата, много важна дата. Много варианти има. Всичко е възможно да стане, Какъв е смисълът от едно управление? Да не мислите, че аз съм от тези, дето слушкат и папкат и искат да си начешат егото!? Дошъл съм в политиката да свърша нещо. И като не мога да го свърша, възниква екзистенциалният въпрос – какво правиш, г-н Симеонов, в политиката, след като ти връзват ръцете? Не искам да го виждам (Борисов – б. р.) след това изработване, което направи“, каза по телевизия Bit вицепремиерът.
Бойко Борисов коментира и новината на турски медии, че газопроводът „Турски поток“ ще минава през България“.
„Ако сте гледали какво правим ще се сетите, че август ходихме на инспекция по интерконектора с Турция, който е за 16 милиарда. Не знам кога е бил през Гърция, че сега да се измести през България. Но ще обясня. И в момента газът за Турция минава през България. Когато мине „Турски поток“ тези количества газ, които сега минава през България ще спре. Но за да не ни останат празни тръбите подписахме с Турция и Македония този договор. Иначе рискувахме да останем без газ по тръбите. Ние го показахме и направихме, но чак сега турските медии го обявиха“, каза премиерът Бойко Борисов, който е в Брюксел. По думите му няма никаква логика да нарежем тръбите си и те да станат за скрап.