дом Парите Бизнесмен осигури рекорден награден фонд за два турнира по езда

Бизнесмен осигури рекорден награден фонд за два турнира по езда

378
0
ДЯЛ

Над 150 старта на ден и битка за рекорден награден фонд – това ще се случи през уикенда на конната база край село Царацово.
Собственикът на доказаната и наложила се през годините като марка №1 майонеза „Краси“ – Димитър Консулов, осигури нечуван награден фонд за задаващия се конен турнир. Селото край Пловдив ще посрещне състезанието по прескачане на препятствия за Купа „Краси“ и Купа „Хисар“.
Арена на събитието ще бъде конна база „Фригопан“, а сумата, която ще се разпределя между участниците и призьорите е 16 700 лева, 12 400 лева от тях са осигурени от Консулов.
„Конете и ездата учат всички на истинска любов, трудолюбие чрез грижи, отдаденост, коректно отношение и най-вече на активност сред природата. Благоприятното въздействие на общуването с конете се изразява като разтоварващ и оздравителен ефект, ездата е от спортовете с най-комплексно натоварване. А досегът с благородните животни поразява и обогатява“, коментира Димитър Консулов.
Димитър Ангелчев, който стопанисва конната база съобщи, че се очакват между 150 и 200 старта на ден. Точната бройка ще стане ясна в петък, когато изтича срокът за записване на участници в надпреварата.
Ангелчев разкри, че е доволен от факта, че марката „Майонеза „Краси“, чрез своя собственик, застава зад състезанието и прави, така че то да се превърне в конкурентно и чакано от мнозина.
„Конният спорт възпитава любов към животните и дисциплина. Малко хора са наясно, че ездата и конете правят, така че децата много по-лесно да преминават през сполетели ги трагедии. Например – загуба на родител. Заниманието с конен спорт прави възможно детето да се абстрахира от семейната трагедия и да не се вглъбява в нея. Изключително важно е да се знае и, че ездата е незаменима рехабилитация за болни дечица“, отбеляза Ангелчев.
Конният спорт е единственият, в който мъжете и жените се състезават заедно и се конкурират. „Тандемът между човек и кон е най-важното нещо, което обаче се постига много трудно. Може жокеят да е страхотен, но ако конят не е – то резултати няма да има. Обратното също е в сила. Това е спорт, в който се залага много и на облеклото, което е необходимо да е представително“, допълни стопанинът на конната база.
Конната база в Царацово побира 800 зрители и се очаква да е пълна за турнира по прескачане на препятствия за Купа „Краси“ и Купа „Хисар“ на 29-30 септември.