дом Общество Бивш служител на ДАНС: За да станеш министър в България, първо трябва...

Бивш служител на ДАНС: За да станеш министър в България, първо трябва да докажеш, че си готов да нарушаваш закона!

1134
0
ДЯЛ

Бившият служител на ДАНС и ГДБОП и настоящ експерт по икономическа престъпност Росен Миленов е категоричен, че в България не се става случайно министър.

„В България не се става случайно министър, преди това трябва да си доказал, че можеш да участваш в схеми и да нарушаваш закона“, заяви по радио „Дарик“ Росен Миленов.

Той нарича задкулисието у нас омерта. „Когато нарушаваш закона, ставаш зависим. Затова всички днес сме зависими и не сме критични към случващото се на улицата в политиката. Безмълвни сме, защото се чувстваме съпричастни към престъпленията“, обясни Миленов.

На въпрос как се влиза в политическия и икономическия ни елит, експертът отговаря: “Трябва да нарушиш закона. Да извършиш не едно, две, а най-малко три престъпления, за да си част от тяхната каста. Тя е престъпна каста. Криминалният капитал е разделен. В България налице е мафия, която условно можем да разделим на два клана – източен и западен. Това са двата основни центъра. Едните се асоциират с Русия, а другите – със САЩ и Европейския съюз. Ползват индулгенцията на батковците, за да може тук на местно ниво пред останалите да имат тежест и сила да извършват крупните схеми“.

„Ако искаш нещо да правиш в тази държава, трябва да се съобразиш с техните неписани правила. А когато се съобразиш или веднъж ги употребиш, значи влизаш в омертата“, коментира още експертът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!