дом Криминале Бандит с униформа на охранител сви кротко 450 000 лв. от хипермаркет

Бандит с униформа на охранител сви кротко 450 000 лв. от хипермаркет

274
0
ДЯЛ

Обирът е станал между 8.50 часа и 9.50 часа сутринта в четвъртък в магазин на голяма международна верига в покрайнините на Монтана

Неизвестен престъпник е отмъкнал не с оръжие, а с измама огромна парична сума от хипермаркет в Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, предаде Канал 3. Преоблечен като охранител бандитът влязъл в магазина и прибрал съвсем доброволно дадените му от персонала около 450 000 лева, казаха осведомени източници.

Жестокото ужилване е станало между 8.50 часа и 9.50 часа сутринта в четвъртък в магазин на голяма международна верига в покрайнините на областния град. В хипермаркета влязъл мъж с униформа и знаци на охранител, представил се за служител на фирмата, която извършва инкасо, и поискал сумата от седмичния оборот.

Касиерката М. Р. /37 г./ чинно предала на униформения торбите с пачките и той спокойно напуснал магазина. Малко по-късно станало ясно, че гардът няма нищо общо с истинската инкасо фирма и магазинът е станал жертва на обир.

Според запознати задигнатата сума е около 450 000 лева. След подадения сигнал районът веднага е бил отцепен и започнало издирване на апаша. Служители на МВР проверяват записите на камери в магазина, района и целия град за откриване на престъпника.

Най-вероятно измамникът е имал съучастници, а ударът е подготвян дълго и грижливо, смятат криминалисти. Със сигурност бандитите са проучили фирмата, която извършва инкасо, униформите й, деня и часа на прибиране на сумите, твърдят опитни полицаи. Това е най-големия обир на територията на област Монтана от години насам.