дом Коментари Ауууу…скоро и баба Марта ще си изкара акъла с нас!

Ауууу…скоро и баба Марта ще си изкара акъла с нас!

252
0
ДЯЛ
Група умници целуват ръка на Борисов пред камери в деня на прошка. Ние се кефим, а Господ крещи от небето – ей, не сте ли прости?! Евгений Михайлов плюе по България, Левски, Ботев и стотици други умрели за този народ, а ние го гоним за интервю. Не сме ли прости?

Преди време бях написал един текст със заглавие „Толкова сте прости, че просто сте прости“. Герои в него бяха същите тези, за които се каним да гласувате след по-малко от месец.

Днес нещата седят малко по-различно. Днес, повече се притеснявам за баба Марта и възможността тя да се откаже от българско гражданство, за сметка на македонско. Днес повече се притеснявам и за самите нас. Затова днес, текста би имал заглавие – „Толкова сме прости, че просто сме прости“.

И как иначе?!

Александър Томов – Лупи е пак кандидат за нещо си. След Кремиковци и ЦСКА сега се готви да фалира и нас. Не сме ли прости?

Николина Ангелкова се зъби, като карикатура на Фернандел от церемонията на наградите Оскар, докато туризма у нас вече се храни основно от мигранти. Не сме ли прости?

Група умници целуват ръка на Борисов пред камери в деня на прошка. Ние се кефим, а Господ от небето крещи – Ей, не сте ли прости?!

Евгений Михайлов плюе по България, Левски, Ботев и стотици други умрели за този народ, а ние го гоним за интервю. Не сме ли прости?

Дете умира в училище от ръката на друго дете, а ние се тревожим за електронното гласуване. Не сме ли прости?

При Ковачки измират през ден миньори, а ние пак ще го вкарваме в парламента. Не сме ли прости?

В дясно всеки кариерист си има собствена партия, а някои се чудят кой бил по-умен, Кунева или Лукарски? Пеевски бе! Май сте прости!

Съд и прокуратура работят като частници, а ние мислим, защо 2 години МВР не е хванало убиеца от Борисовата градина. Е моля ви, сериозно, не сме ли прости?!

Предстои ни председателство на ЕС след по-малко от година, а ние още лого нямаме. Егати! Не сме ли прости?

Имаме 3 отбора ЦСКА, един Спас Русев и почти мъртъв Левски. Цял народ, футболисти! Е не сме ли прости?

В поликлиниката ни искат отпечатък – малеее, колко сме прости!

Въздуха в София не става вече и за атмосфера на Марс, а ние четем за задника на Линда Козловски по време на събитие с името „София диша“ . Май сме малко прости?

Във всички хранителни вериги ни продават за месо неразписано откритие на Мария Кюри, а ние се избиваме за промоции. Доста сме прости!

Нещо повече.

Не се обиждайте драги – но ние сме мега прости. Толкова прости, че Гала продължава да води предаване, а Борисов пак може да стане премиер. Толкова прости, че гледаме реформите в Румъния по телевизора, а после си пускаме „София ден и нощ“.

Толкова прости, че скоро и баба Марта ще си изкара акъла с нас.

И това не е нихилизъм. Просто сме прости.

Васил Петев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!