дом Криминале Арестуваха трима по делото Арабаджиеви, превозвали половин милион от точка до точка

Арестуваха трима по делото Арабаджиеви, превозвали половин милион от точка до точка

540
0
ДЯЛ

Иззеха нови 500 000 лв. по делото „Арабаджиеви“, като още трима са задържани за 24 часа, съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.
В рамките на разследването по досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари, по което бяха обвинени членове на фамилия Арабаджиеви и техни служители, на 11 септември 2018 г. в Бургас бяха проведени процесуално-следствени действия. При полицейска проверка на джип с трима пътници у двама от тях са намерени хартиени пликове, съдържащи около половин милион лева. По случая незабавно е уведомена Специализирана прокуратура.
По неотложност процесуално-следствените действия са възложени на ОДМВР – Бургас. Установено е, че едно от лицата, у което са намерени над 298 000 лева, изтеглени от банкова институция, е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство на СП – на захарния завод „Кристал“ в Пловдив.
У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 000 лв. Задържани за 24 часа по Закона за МВР са трите лица, иззет е и джипът, с който са се придвижвали.
Установява се тяхната съпричастност в евентуална престъпна дейност и участие в разкритата организирана престъпна група за усвояване на неследващ се ДДС, като в това число влизат налози от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив.