дом Криминале Адвокатът на Арабаджиеви: До дни Ветко и Маринела ще се върнат в...

Адвокатът на Арабаджиеви: До дни Ветко и Маринела ще се върнат в България доброволно

393
0
ДЯЛ

До дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България доброволно. Това съобщи адвокат Илиян Василев на заседание на Апелативния специализиран съд.
Двамата са издирвани с европейска заповед за арест от края на август, а малко по-късно с търсенето им се задейства и Интерпол. Не е установено къде са, но според информация от осведомени те са във Франция, за което имаше последни данни.
Адвокатът им също отказа да уточни къде са клиентите му. В съдебната зала стана ясно, че Ветко и Маринела Арабаждиеви са обвинени задочно за участие в престъпна група за данъчни измами.
Според прокуратурата за близо 5 години Арабажиеви са ощетили с 9 милиона лева хазната от невнасяне на ДДС. Измамите ставали чрез дружествата, близки до тях – „Виктория Груп корпорейшън“ и „Захарен комбинат“ Пловдив.
Днес Апелативният специализиран наказателен съд гледа протестът на специализираната прокуратура срещу пускането под парична гаранция на други трима от групата – синът им Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Обвиняемите настояват за по-лека мярка.
Самият Вълчо Арабаджиев каза в своя защита, че не е извършвал никакво престъпление. Той е обвинен за пране на пари.
Съдът се оттегли на съвещание и след 15 часа се очаква решението по казуса.